Waarom zou je een voedselintolerantie test doen?

Een voedselintolerantie test is een oplossing voor jou als je denkt, dat je overgevoelig bent voor bepaalde soorten voeding.

Als jij last hebt van onderstaande klachten, maar ook als je geen specifieke klachten hebt dan doe je er goed aan een voedselintolerantie test te doen.

Bloedonderzoek

De voedselintolerantie test *, ImuPro,  is in 2000 geïntroduceerd door R-Biopharm AG in Darmstadt en wordt daar onder strenge criteria geproduceerd. De IgG antistoffen worden secuur gemeten en de testkits zijn CE goedgekeurd. De ImuPro of voedselovergevoeligheid test genoemd, wordt momenteel in meer dan 20 landen toegepast.

Wat is voedselintolerantie?

Wanneer je lijdt aan een chronische klacht die maar niet verdwijnt, kan de oorzaak wel eens een IgG-voedingsallergie (type III) zijn. Dit wordt in de volksmond voedselovergevoeligheid of voedselintolerantie genoemd. Typerend voor zo’n overgevoeligheid is dat de symptomen vaak pas een paar uur of zelfs dagen na het innemen van een ”trigger food” optreden. Dit maakt ze heel moeilijk te identificeren.

Hoe kan een vertraagd voedselovergevoeligheid klachten geven?

voedselintolerantie testen

De darmwand kan worden beschadigd en kan lekken als gevolg van stress, infecties of medicijnen. Zo kunnen voedingsdeeltjes in de bloedbaan terecht komen. Het immuunssysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Dit kan leiden tot de vorming van immuuncomplexen die zich vervolgens vestigen in een deel van het lichaam, waar het de reacties veroorzaakt.

Met de ImuPro voedselintolerantie test kunt u ontdekken of er sprake is van een vertraagde voedselallergie.

Heeft het nut om een voedselintolerantie test te doen als ik geen klachten heb?

Ja, ook als je helemaal geen klachten hebt kan het zinvol zijn een voedselintolerantie test te doen. Een overgevoeligheid voor voeding kan namelijk ongemerkt tot ontstekingen in het lichaam leiden en die zijn niet alleen schadelijk voor de korte termijn maar hebben ook een negatief effect op de lange termijn. Als je immuunsysteem doorlopend wordt geactiveerd of als je lichaam continu aan de slag moet met een voedselintolerantie verzwakt je natuurlijke weerstand. Zo word je vatbaarder voor allerlei ziektes en aandoeningen. Bovendien kun je zelfs ziek kan worden van virussen en bacteriën waar een gezond iemand afdoende weerstand tegen heeft. (Monga et al., 2001).

Ontstekingsprocessen die obesitas bevorderen, kunnen worden versterkt door een vertraagde voedselallergie / voedselovergevoeligheid

Obesitas en overgewicht komt ook in Nederland steeds vaker voor, maar wist je dat ImuPro een mogelijke oplossing kan zijn? Ontsteking is een van de grootste oorzaken van gewichtstoename. Chronische laaggradige ontstekingen kunnen je insulinereceptoren blokkeren, waardoor er een insuline resistentie ontstaat.  Dit betekent dat je cellen geleidelijk aan het suiker in uw bloed niet kunnen gebruiken.

Dit zul je niet alleen merken aan je energieniveau, maar de suikers zullen worden omgezet naar vet en opgeslagen als vetweefsel.

Aan de andere kant zorgt een constant hoog insulinegehalte ervoor dat je metabolisme het lichaamsvet niet kan gebruiken als energiebron.

Wat zijn de benodigde stappen om ontstekingen te verminderen?

Allereerst is het belangrijk dat de voedingsreacties (trigger foods) worden geïdentificeerd. De ImuPro bloed test meet hoge waarden van IgG-antistoffen tegen voedingsmiddelen in het bloed, om zo de specifieke voedingsmiddelen te vinden waar je mogelijk op reageert en die een ontstekingsreactie veroorzaken.

Door het vermijden van deze voedingsreacties kan het vetmetabolisme en metabolische processen weer normaal worden, waardoor het makkelijker wordt om gewicht te verliezen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Nadat je de ImuPro test hebt besteld wordt het testmateriaal per post toegestuurd. Je ontvangt een prikset, instructieformulier en inzendformulier waarmee je bloed kan laten afnemen bij een prikpoli bij jou in de buurt. Nadat jouw testmateriaal is opgestuurd naar het laboratorium analyseert deze je bloed met behulp van de Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA)-methode. Hierbij wordt getest op specifieke IgG-antigenen die gerelateerd zijn aan 90 veel voorkomende voedingsstoffen en voedingsmiddelen. De resultaten worden vanuit het laboratorium naar mij opgestuurd (gemiddeld na 2-3 weken) en geëvalueerd, waarna je een uitgebreid rapport ontvangt bij je eerst volgende afspraak.

Wat gebeurt er na de bloedanalyse?

Aan de hand van de analyse maak ik een persoonlijk weekmenu, waardoor je heel eenvoudig je maaltijden kan maken. Iedere week of twee weken bespreken we het proces en worden je vragen beantwoord. Het is mogelijk om iedere week een persoonlijk weekmenu zonder je triggervoeding te ontvangen. Door vast te houden aan gepersonaliseerde voedingsaanpassingen op basis van het ImuPro onderzoek is je gewenste gewicht binnen handbereik!

Wat is jouw persoonlijke voedselintolerantie?

Imupro testen:

Er zijn verschillende basis en uitgebreide voedselintolerantie onderzoeken

Prijzen Imupro testen 2023:

Onderstaande prijzen zijn de kosten van het onderzoek

Standaard worden deze testen niet vergoed. Neem contact op met je zorgverzekeraar.

Prijzen onder voorbehoud.

Maak een afspraak om je gezondheid te bespreken!

Voor of tijdens het intake gesprek wordt er, indien gewenst, een bloedonderzoek aangevraagd. Specifiek op je hulpvraag en klachten. Ik werk samen met het gerenommeerde laboratorium Pro Health in Nederweert. De uitslag wordt samen besproken en daarop wordt een persoonlijk voedingsplan gemaakt. Gedurende de weken die daarop volgen begeleid ik je bij je nieuwe levensstijl. Deze bestaat uit voeding, beweging en mind-set. Ook ontvang je recepten speciaal op maat gemaakt. Je kunt ze eenvoudig bereiden. Bovendien bestaat de mogelijkheid om een kookworkshop te volgen om alles stap voor stap te leren.

Tarieven

Intakegesprek 1,5 uur € 75,–

Vervolgafspraak 1 uur € 50,–

Persoonlijk voedingsplan voor 1 week € 50,–

Reacties:

Super bedankt dat je mij met mijn voeding hebt geholpen. Mijn vermoeidheid is nagenoeg verdwenen en heb veel meer energie. P.H


Ben na het bloedonderzoek en het persoonlijke dieet om mijn voeding gaan letten. Wat een verschil, niet normaal. De kilo’s gingen er eindelijk af. Wel moest ik doorzetten met de bewegingsoefeningen. No pain, no gain! Ik voel me totaal anders. Bedankt voor alle adviezen en luisterend oor. B.D.

Jeroen ging als carnivoor de uitdaging aan om een week plantaardig te eten en heb hem met plezier begeleid. Veel gelachen trouwens, die man heeft humor…:

Het is even slikken, maar zelfs de vegan-broodjes zijn inmiddels ingeruild voor boekweitcrackers en het bier voor organische witte wijn. En de groentenpizza met een bodem van bloemkool smaakt best lekker. De gezondheidswinst is echter voelbaar. Ik voel me na drie weken al jaren fitter en jonger. ,,Moet je eens kijken hoe goed je je voelt als je dit een half jaar volhoudt!”, voorspelt Marina. Zou ik straks wedergeboortekaartjes kunnen bestellen? Jeroen Hendriks, journalist Telegraaf

Ik ben weer op het juiste pad wil je bedanken uit mijn hart, dat je mijn pad hebt mogen kruisen. En dit meen ik oprecht!

November 2019 stortte ik eindelijk in. En ik zeg eindelijk want dat had ik kennelijk nodig na de laatste acht jaren die ik razend/vliegend doorgebracht heb. Na de nodige therapeuten/psychologen/cursussen en alle andere natuurlijke hulpmiddelen te mogen ontvangen om er weer bovenop te komen. En ik zeg ontvangen, want inmiddels weet ik dat het niet voor iedereen weggelegd is. Kijkend naar het financiële stuk en daarom zeg ik dankbaar dat ik dit wel heb kunnen betalen en mogen ontvangen.

Liep ik nog op één ding vast en dat was mijn voeding. Dit was nog een heikel punt voor mijn depressie/burn-out. Alleen nu liep het wel heel erg verkeerd omdat ik heel veel was afgevallen en totaal de draad kwijt was geraakt betreft voeding. Ondanks alle kennis die ik in de afgelopen jaren vergaard had, het was het één grote warboel geworden waar ik geen touw aan vast kon knopen. Ik wist niet meer wat ik nu wel of niet kon kopen en of het voedzaam was. En dat zag je ook terug aan mijn lichaam. En die laatste sleutel die ik miste was jij Marina. Door jouw kennis, vriendelijkheid, compassie en inzichten die je me hebt kunnen mee geven. Op een hele simpel eenvoudig manier. Zeer hartelijk. Alles resoneerde als thuis komen voor mij. Ook je boek en helemaal je samenwerking met arts Dr. H.C. Moolenburgh was voor mij de kers op de taart. Fantastisch want ik weet wat die man voor ons heeft achter gelaten voor diegenen die het willen zien of horen. Mijn grote dank hiervoor.

Ik kom dan ook graag bij je terug Marina als ik weer ergens in vast loop.
Want ik heb gezien wat je nog meer te bieden hebt en zeker in deze corona tijd waar we in zitten juich ik jou en andere mensen in dit vakgebied alleen maar meer en meer toe want die gaan we nodig hebben! Met hartelijke groeten van M.A. En ik zeg graag tot ziens!