Marokkaanse Groentestoof
Deze oosterse groentestoof geeft warmte op koude dagen of als je verkouden bent en wel een verwarmende maaltijd of lunch kunt gebruiken. De volgende dag smaakt deze Marokkaanse stoof nog lekkerder omdat alle smaken zich ontvouwen.
Ingredienten
1 wortel in stukjes / 1 kleine bataat in stukjes / 1 grote ui, gesnipperd / halve courgette in halve plakjes / 1 knoflook, geperst / 2 eetl. Appeldiksap / 400 gram kikkererwten gekookt of uit blik / 1 eetlepel tomatenpuree / olijfolie / 150 ml bouillon
Kruiden: 1 snuf korianderzaad, gemalen / 1 snuf kummel, gemalen / snufje chilipoeder / snufje curcuma / snufje kaneel / 1 cm gember geperst / peper en zout
Maak een koekenpan met een scheutje olijfolie warm, fruit de ui, tomatenpuree en knoflook ca. 5 minuten aan. Voeg de wortel, bataat en alle kruiden toe. Sudder 10 min verder. Dan kunnen de kikkererwten en appeldiksap en 150 ml bouillon erbij. Laat zachtjes 15 minuten gaar stoven. De laatste 5 minuten doe je er de courgette bij, zodat hij lekker knapperig blijft.
Heerlijk met een klodder kokosyoghurt of sojayoghurt met wat peper en zout.
Laat uw reactie hier achter