Kleurig gierstontbijt met rabarbercompote
Dit gezonde en heerlijk smakende ontbijt van gierst bevat ijzer, kiezelzuur, B-vitamines, magnesium en kalium. Samen met het fruit een voedzaam ontbijt. Bovendien kun je eindeloos variëren. Weer eens iets anders dan de havervlokken 🙂 en ook nog eens glutenvrij!
Voor twee personen
Ingrediënten
1 kopje gierst
2,5 kopjes water
snufje kaneel
1 eetlepel rozijnen
1 stengel rabarber
½ kopje water
2 eetlepels rietsuiker
Gesneden fruit, bijvoorbeeld kiwi, perzik, sinaasappel, appel
Enkele walnoten, grof gehakt.
Spoel de gierst goed af onder stromend water. Doe het in een pan met het water met een snufje kaneel. Breng de gierst met de rozijnen aan de kook en laat het zachtjes ca. 20 minuten koken. Voeg desgewenst wat water toe als het te droog wordt.
Was intussen de rabarber. Snijd deze in stukjes en doe het samen met de suiker en een half kopje water in een pan. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken tot een compote.
Doe de gierst in een kommetje en versier met het vers gesneden fruit. Lepel er wat rabarber compote over. Garneer met de walnoten. Geniet van dit heerlijke ontbijtje of tussendoortje.
Laat uw reactie hier achter