Soep van waterkers en avocado

Zo’n zakje waterkers met een paar blaadjes groen is behoorlijk prijzig in de biowinkel. Mijn hond sprong over het nabij gelegen slootje en ik zag tot mijn verrassing, dat hij helemaal vol stond met waterkers! Meteen een hele zak geplukt en er een soepje van gemaakt. Héél gezond, want waterkers is een natuurlijke antibiotica. Dat kunnen we wel gebruiken in deze roerige corona tijden. Het smaakt fris pittig, radijsachtig. De groene bladgroente behoort tot de kruisbloemigen en is familie van de tuinkers en de radijs. Waterkers wordt ook wel waterporselein of beeksalade genoemd.

Een ware vitaminebom is waterkers! Het bevat veel vitamine C ook beta-caroteen, vitamine A, B1, B6, E, K, foliumzuur, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, luteine en zeaxanthine.

Het recept:

1 ui, fijngesnipperd / 1 knoflookteen, fijngesnipperd / 1 halve rode peper, in ringen / 1 kruimige aardappel in blokjes/ 2 grote handen waterkers / 1 avocado in blokjes / 1 liter hete groentebouillon / kerrie / 1 kopje doperwten / 1 eetl. kokosolie

Fruit de ui, knoflook, aardappel, rode peper en kerrie in de kokosolie totdat het lekker gaat geuren. Was de waterkers heel goed, ik vond er nog een aantal slakken in. Maar ja, het is wel biologisch :). Voeg de waterkers toe en laat wat slinken. Nu de bouillon erbij gieten en 5 minuten laten trekken. Pureer met de staafmixer. Roer de doperwten erbij. Als het te dik is kun je er nog wat sojaroom/-melk bij doen.

Garneer met de avocado. Tot slot heb ik nog wat verse kruiden uit de tuin erop gedaan. Voor weinig geld een heerlijke soep in een mum van tijd klaar!

Geef uw waardering
0 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 50 stemmen, gemiddeld: 0,00 van de 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this.
Laden...

Laat uw reactie hier achter